Voorinschrijving unieke fietstocht rondom Lauwersmeer geopend

Lionsclub Dokkum Bonifatius organiseert zaterdag 27 mei voor de eerste keer een fietstocht rondom het Lauwersmeer. De start is tussen 08.00 en 10.00 uur bij VV Dokkum en vanuit daar kunnen twee afstanden gefietst worden: 65 of 100 kilometer. De toertocht is geschikt voor deelnemers op racefiets, toerfiets, tandem of e-bike. Deelname kost 10 euro, die geheel ten goede komt aan Stichting Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg Noordoost-Friesland. Inschrijven kan op de dag zelf, maar voorinschrijven met korting is vanaf nu mogelijk op www.fietstochtlauwersmeer.nlDe prachtige route voert langs Unesco Werelderfgoed De Waddenzee en Nationaal Park Lauwersmeer. De route is makkelijk te volgen door de uitgezette pijlen op de weg. Onderweg is er één stempelpost en komen deelnemers twee verzorgingsposten tegen. Daar krijgen zij iets te eten en drinken en na afloop ontvangt iedere deelnemer een leuke Dokkumer attentie. De Lauwersmeer- en Waddentocht is op 27 mei de enige georganiseerde toertocht in...

Lees verder »