Wierum haakt in bij grootste deken ter wereld

 WIERUM – In de regio zijn spontaan clubjes ontstaan van dames die graag mee willen haken aan de grootste deken ter wereld. Deze grootste deken wordt een prestatie van formaat want het is de bedoeling dat uiteindelijk een deken ontstaat zo groot als vijf voetbalvelden. De grootste deken ter wereld is een actie in het kader van Leeuwarden-Fryslân Culturele Hoofdstad 2018 en het doel daarbij is een plek te veroveren in het Guinness Book of Records. Er moeten minimaal 10.000 dekens van 140×200 worden gemaakt. De actie wordt wereldwijd opgepikt. Niet alleen in Nederland maar ook in landen als Nieuw –Zeeland en Canada wordt gehaakt. Ook in Wierum doet men mee. Daar worden vrolijke kleurige lapjes gehaakt van 10 bij 10 centimeter die men in Wierum inlevert bij Doetie Prins die er vervolgens een deken van maakt. Dankzij de hulp van haar dorpsgenote Wieke Boltjes zijn er inmiddels acht dekens klaar. Door het werken met patronen...

Lees verder »