Zesde editie Drachten Koerst terug bij Fries Congrescentrum

DRACHTEN – Stampende paardenhoeven vliegen over het gras tijdens de zesde editie van Drachten Koerst op vrijdag 5 mei bij het Fries Congrescentrum aan de Oprijlaan in Drachten.  Twintig jaar geleden werd er voor het laatst gekoerst op de vaste drafbaan van Drachten, velen zullen zich dit nog herinneren. Dit jaar brengen een aantal drafsportliefhebbers een stukje geschiedenis terug naar Drachten. De organisatie ligt in handen van Stichting Paardensport Drachten. Deze stichting is opgezet voor het promoten en organiseren van paardensport op en om het Fries Congrescentrum. Tien koersen Drachten Koerst is de eerste koers van het grasbanen seizoen 2017. Er staan tien koersen op het programma voor deze dag, waarbij alle toppers uit het circuit aanwezig zullen zijn. ,,Het bestuur heeft ook dit jaar weer hard gewerkt om samen met alle sponsoren het evenement mogelijk te maken voor alle liefhebbers en belangstellenden”, aldus de organisatie. Het evenement start om 14.00...

Lees verder »