16e editie Kollumerkatloop voor Spieren voor Spieren

KOLLUM – Vrijdagavond 28 april vond de jaarlijkse editie van de Kollumerkatloop plaats. Elk jaar wordt een goed doel gekoppeld aan de Kollumerkatloop. Dit jaar was dat Spieren voor Spieren. Bijzonder tijdens deze editie was dat Meine Hoitsma met zijn achterneef Dirk-Jan Koehoorn (12 jaar) meeliep. Dirk-Jan is al sinds zijn geboorte verlamd van zijn voeten tot zijn middel en zit daarom in een rolstoel. Samen doen ze echter zeer regelmatig mee aan sportevenementen in het hele land voor “Spieren voor Spieren” waarbij Meine de rolstoel van Dirk-jan voortduwt. Een betere ambassadeur voor het goede doel is niet mogelijk. Dit jaar konden de deelnemers en toeschouwers bij een koele temperatuur genieten van de gezelligste loop van Noord Oost Friesland. De lage temperatuur was ideaal voor de lopers want het leverde snelle tijden op. Het publiek was massaal toegestroomd om de deelnemers aan te moedigen. Zoals gewoonlijk werd begonnen met de...

Lees verder »