3 Provinciën Wandeltocht: wandelen richting Westerkwartier

BAKKEVEEN – De 3 Provinciën Wandeltocht speelt zich af in het hart van Noord-Nederland. Het gebied rond het punt waar de grenzen van de provincies Friesland, Groningen en Drenthe bij elkaar komen. Elk jaar worden de routes in een andere richting uitgezet. In 2017 wordt het de negende aflevering. Datum: zaterdag 13 mei. Vanuit Bakkeveen wordt er gewandeld in het gebied tussen Marum en Zevenhuizen: het Groninger Westerkwartier. Daar vind je oude zandpaden en historische ommetjes in een prachtig coulisselandschap. Bossen, heide, stukje zandverstuiving en weiland vormen tevens onderdeel van de erg gevarieerde routes. Ook wordt er over privé terrein gewandeld, wat anders gesloten is. Het aan de tocht gekoppelde goede doel is het Rode Kruis die met de opbrengst uitstapjes voor de ouderen en hulpbehoevenden in Noord-Nederland mede mogelijk gaat maken. Afstanden De 3 Provinciën Wandeltocht loopt elk jaar door een zeer gevarieerde en verrassende omgeving. Iedereen kan meedoen: er zijn...

Lees verder »