500 x Harteklanken voor 80-jarige presentator Douwe Westra

DE WESTEREEN – Voor vrijwilliger Douwe Westra (80) van streekomroep RTV NOF was het zaterdag een bijzondere ochtend. Voor maar liefst de 500e keer presenteerde hij tussen 08.00-9.00 uur het radio-programma Harteklanken. De Dokkumer kwam in 2002 als vrijwilliger bij de omroep. Westra is bijna iedere week in de studio te vinden en een begrip in de regio. ”Ik luister graag naar geestelijke muziek en maak graag korte verhalen om mensen vanuit de Bijbel te inspireren. Het is een uitdaging om iedere week iets te maken. Het verhaal moet laagdrempelig zijn, mensen spreken me er geregeld op aan en waarderen de boodschap. Wanneer ik door de binnenstad loop, merk ik dat aan de reacties.” Het bestuur en de vele vaste luisteraars op zaterdagochtend bedanken Douwe voor zijn trouwe inzet. Nieuwe vrijwilligers die mee willen helpen bij RTV NOF, de omroep voor Dongeradeel, Dantumadiel en Kollumerland zijn welkom. Zij kunnen zich aanmelden...

Lees verder »