Catabile en saxkwartet EMM in Sandfirden

 SANFIRDEN – Met Cantabile uit Sint Nicolaasga en het saxofoonkwartet van de fanfare EMM uit Oudega SWF wordt zondag 7 mei de concertserie in de kerk van Sandfirden geopend. Het eerste concert dit seizoen is vanaf 15.00 uur.  Cantabile is een groep enthousiaste zangers die diverse optredens verzorgt in de vorm van eigen concerten maar ook medewerking verleent aan kerkdiensten. Het koor staat onder leiding van Rinny Pijpker-van der Spoel, haar hele leven staat in het teken van muziek en koorzang. Ze is jarenlang bestuurslid geweest van de Koninklijke Christelijke Zangersbond, afdeling Friesland, dirigeert  een koor uit Joure en is organiste in de PKN-kerk in Langweer.  De vocale stukken van Cantabile worden afgewisseld met muziek van een geweldig saxofoonkwartet bestaande uit leden van de fanfare Eendracht Maakt Macht uit Oudegs SWF. Dit saxofoonensemble won bij het afgelopen FeMuZa solistenconcours glansrijk de eerste prijs in de categorie ensembles. Femke Galama speelt alt -saxofoon...

Lees verder »