Gerrit Wolbers uit Franeker eerste op de Lange afstand

Vrijdag 28 april was het weer zover: de jaarlijkse editie van de Kollumer Katloop. Dit jaar alweer voor de zestiende keer. De Katloop vindt altijd plaats tijdens de gezellige Kollumer Katdagen, inmiddels een begrip in Kollum en de wijde omgeving. Om 18.00 uur begon de  Scholieren LOOP de start was op de Voorstraat.  En is tevens het officiële kampioenschap hardlopen voor scholen en leerlingen van de gemeente Kollumerland.Om alvast in de sfeer te komen en goed voorbereid te starten is er ook dit jaar voor de scholierenloop een gezellige gezamenlijke warming up. Deze warming up begon om 17.45 uur bij de start in de Voorstraat. De warming-up wordt verzorgd door een ervaren instructeur van sportcentrum Perfectfit uit Kollum.Uitslag scholen meisjes:1e Prof. Casimir school Kollum2e Prins Bernhardschool Kollum3e De  Tarissing OudwoudeJongens:1e  Prinsbernhard school Kollum2e ???3e Prof Casimir school KollumDe Kollumer Katloop begon om 19.30 uur in de Voorstraat van Kollum; waar...

Lees verder »