Interview: ,Knippen is helemaal mijn ding’

Heerenveen – In het Heerenveense kapperswereldje neemt Monique Scholten (47) een aparte plaats is. Je zou haar een ,kapster zonder overbodige franje’ kunnen noemen. Ze knipt alleen, verkoopt geen overbodige producten en doet niet aan kleuringen, permanentjes en bruidskapsels. Nee, Monique knipt alleen. ,,Knippen is helemaal mijn ding,’’ zegt ze eenvoudig. En dat doet ze met succes. In haar kapsalon aan de Lawei in Heerenveen knipt ze zo’n zestien klanten per dag. Allemaal op afspraak, want Monique werkt in haar eentje en beschikt maar over één kappersstoel. Het is er altijd gezellig, want sociaal contact staat hoog in het vaandel van de Heerenveense kapster. ,,Ik vind het belangrijk dat mensen zich op hun gemak voelen en hier graag naar toe gaan,’’ zegt ze. ,,En de koffie staat altijd klaar.’’ Omdat ze alleen knipt, bestaat haar klandizie voor 90 procent uit mannen. ,,Maar ik heb het altijd leuk gevonden om met...

Lees verder »