KNRM: ’Als ze maar gered worden’

LEMMER Elf mannen zitten rond de tafel. Er is nog even tijd voor een bakje koffie en een praatje voor de actie. Iedere dinsdagavond oefenen de vrijwilligers van de KNRM Lemmer op hun reddingsacties. De casus voor vanavond is onbekend. Iedere keer is de situatie weer anders. De vrijwilligers van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij Lemmer komen sinds 1920 een vijftig tot zestig keer per jaar in actie ‘maar je weet nooit wanneer’. Het jaar 2016 was een druk jaar. In 2015 bleef de boot vaker aan wal. Het is een heel werk om het pak aan te trekken. Vier gespen moeten dicht. Er is een apart gedeelte in het pak voor het hoofd. Alles wordt dichtgemaakt met een rits en afgesloten rubber om de polsen en hals. De grote laarzen zitten vast aan de broekspijpen en de noodfakkels zitten in de broekzakken. Tien minuten hebben de vrijwilligers van de...

Lees verder »