Maestro-concert door Fanfare Oerterp in MFC De Wier

URETERP – Op zaterdag 6 mei om 20.00 uur vindt een bijzonder donateursconcert plaats in MFC De Wier. Dan wordt door Fanfare Oerterp, onder leiding van Koop Schokker een Maestro-concert gegeven. Vier prominenten uit de gemeente Opsterland zullen de strijd aangaan voor de titel Maestro van Ureterp Deze vier prominenten zijn burgemeester Ellen van Selm van de gemeente Opsterland, notaris Anna de Vries, directeur Paulien Elberts van obs De Twirre en  Rick Douwsma, horeca-medewerker van MFC De Wier. Allevier hebben inmiddels al een keer met hun dirigeerstokje (baton) mogen proberen Fanfare Oerterp te leiden. Dat gaf aan beide kanten vaak gelegenheid tot veel hilariteit. Alle maestro’s zullen ieder twee werken dirigeren: een koraalachtig stuk en een concertstuk, en daarbij beoordeeld worden door een vakkundige jury. Deze jury bestaat uit: Anneke van de Akker. Zij zal vooral de amusementswaarde bekijken en beoordelen. Geert Bruinsma, voorganger GKV-Kerk in Frieschepalen met heel veel kennis van blaasmuziek en Trienke Gietema- de Vries,...

Lees verder »