Noardlike Fryske Wâlden fietstochten

DRACHTEN – FTC Smallingerland houdt op zaterdag 6 mei de Noardlike Fryske Wâlden fietstochten, voor zowel race- als toerfietsers. Er kunnen drie afstanden worden gefietst: 40km, 75km en 110 km. De starttijd van de 40 km en 75 km is tussen 8.30 en 11.00 uur, de starttijd van de 110 km is tussen 8.00 en 10.00 uur, de sluiting is om 16.00 uur. De startplaats is het clubhuis van AV Impala aan Sportlaan 11 in Drachten. Alle afstanden zijn van routepijlen voorzien en kunnen zonder routebeschrijving worden gefietst. De routes bestrijken het gebied tussen Drachten en Dokkum, dat onlangs uitgeroepen is tot Nationaal Landschap. De afwisseling met zijn houtwallen, elzensingels en graslanden maken dit gebied uniek. De 40 km route loopt langs plaatsen als Drachtstercompagnie, Rottevalle, Eastermar, Sumar en De Pein. De 75 km route gaat richting De Westereen (Zwaagwesteinde), Feanwâlden (Veenwouden), Suwâld (Suawoude) en Burgum. De 110 km route gaat richting De Westereen (Zwaagwesteinde),...

Lees verder »