Officiële opening watersportdorp Kollum

Zaterdagmorgen 29 april verrichten gedeputeerde Johannes Kramer en verantwoordelijk wethouder Jelle Boerema  wethouder van de gemeente Kollumerlandc.a. de openingshandeling voor watersportdorp Kollum.Plaats van handeling was bij het eilandje achter  Meckama State te kollum Vanaf de officiële starthandeling op 23 september 2014 tot heden is hard gewerkt om Kollum een prominente positie te geven als watersportdorp.“Ons doel was om Kollum de Noordelijke toegangspoort tot het Lauwersmeergebied en de Waddenzee te maken. Een plaats waar toeristen en bezoekers gastvrij ontvangen kunnen worden. Hierin zijn we geslaagd! Dit werd mede mogelijk omdat ‘Kollum watersportdorp’ niet alleen een project van de gemeente Kollumerland c.a. was. Dankzij het samenwerkingsverband met de provincie Fryslân (Agenda Netwerk Noordoost), kon er groter worden uitgepakt dan wanneer de gemeente het alleen had moeten doen. Eind 2012 heeft het samenwerkingsverband van de zes Noordoost Friese gemeenten en de provincie Fryslân twee miljoen euro beschikbaar gesteld”, aldus Boerema.Gerealiseerd.De daadwerkelijke uitvoering van...

Lees verder »