Reportage: Novus vaart nieuwe koers

HEERENVEEN –  Met een toast op de toekomst werd de afgelopen week restaurant Novus aan de Kuiper in Heerenveen op informele wijze heropend. Het etablissement heeft een ingrijpende verbouwing ondergaan en is tevens een nieuwe koers gaan varen. Eigenaresse Anke-Mare Haanstra en gastheer/chef-kok Pietro Milan hieven het glas met een aantal genodigden, presenteerden het nieuwe interieur en lichtten de koerswijziging toe. Haanstra: ,,We zitten op een industrieterrein en dat is geen alledaagse locatie. Het is dan ook belangrijk dat we ons onderscheiden. En dat is gelukt dankzij onze pure Italiaanse keuken.’’  Pietro Milan is op dit moment in de race als beste Italiaanse chef-kok van Nederland en zijn specialiteiten hebben ervoor gezorgd dat Novus op dit moment een uitstekend lopen restaurant is. Milan: ,,Ik ben een Nederlander, maar mijn hart ligt in Italië.’’ Haanstra: ,,We richten ons nu helemaal op de pure Italiaanse keuken en daarbij moet je niet denken...

Lees verder »