Sunflare Solarteam richt zich op nieuw seizoen

DRACHTEN – Het Drachtster Sunflare Solarteam bereidt zich voor op een nieuw seizoen voor zonneboten. Met een zelfontworpen en -ontwikkelde zonneboot gaat het ambitieuze team uit Drachten zowel nationaal als internationaal de strijd aan met andere zonnebootteams, met als doel om zo snel mogelijk een bepaald traject af te leggen met een beperkte hoeveelheid zonne-energie. Daarbij kan het team bogen op een steeds grotere ervaring. De Haven Het Sunflare Solarteam is eind 2014 opgericht en wordt gevormd door vier oud-leden van het Sinnergy Solarteam van ROC Friese Poort, een bedrijfskunde MER-studente en een adviseur. De thuisbasis en tevens werkplaats van het team is een loods op industrieterrein de Haven in Drachten, waarvan ook dit jaar door sponsoring kosteloos gebruik gemaakt kan worden. Op deze locatie legt het team momenteel de laatste hand aan het gereedmaken en optimaliseren van de zonneboot voor het komende wedstrijdseizoen. Het seizoen start voor het Sunflare Solarteam...

Lees verder »