Zeilen met skûtsje de Rot

ROTTEVALLE – Het watersportseizoen is weer begonnen, ook voor skûtsje de Rot. Na de winterslaap in de haven van Rottevalle ligt de Rot weer vaarklaar met nieuwe blokken en zal ze varen onder nieuwe zeilen. Het wordt een bijzonder vaarseizoen want het skûtsje de Rot bestaat dit jaar 130 jaar. Het jaar werd al feestelijk ingeluid tijdens de Nieuwjaarsduik op de Leijen, waar vanaf de Rot het startschot werd gegeven. In september wordt het 130-jarig bestaan gevierd met het evenement Small Sail de Rottefalle. Vanaf donderdag 11 mei kan er weer elke donderdagavond van 19.00 tot 21.00 uur meegevaren worden, onder andere op 11, 18 en 25 mei, en tot en met september.  Zeilen en varen met het eerste ijzeren nog in de vaart zijnde skûtsje is dan mogelijk voor een tochtje van twee uren over de Lits en Leijen. Schipper en maat staan voor u klaar.  De opstapplaats is bij...

Lees verder »