Achtste plaats voor debuterend S.K.S. schipper Sytze Brouwer

ELAHUIZEN – De start van het S.K.S. seizoen 2017 zaterdag op de Fluessen bij Elahuizen leverde debuterend S.K.S. schipper Sytze Brouwer van het Heerenveense skûtsje een achtste plaats op. De Fluezen bij Elahuizen waren zaterdag het decor van de traditionele Sprintwedstrijden. Met maar liefst vijf schipperswisselingen in de vloot is iedereen benieuwd wat dit betekent voor het nieuwe skûtsjeseizoen. Grou pakte de dagzege, maar ook het Huzumer skûtsje boekte succes met een verrassende tweede plaats. Dertien skûtsjes verschenen in totaal zes keer aan de start. Doordat het nieuwe grootzeil en de nieuwe mast nog niet klaar waren, moesten de Jousters verstek laten gaan. Een schifterige wind, kracht 2 tot 3, zorgde voor lastige zeilomstandigheden. Gelukkig liet het zonnetje zich regelmatig vanachter de wolken zien. Schippers en bemanningen konden alle handelingen tijdens de startprocedure goed trainen. Scherp blijven was het devies, want na het zeilen van een korte route van twee...

Lees verder »