Akkrum opent het watersportseizoen op zaterdag 6 mei

AKKRUM – Jong en oud kan zich op zaterdag 6 mei bijna letterlijk laten onderdompelen in alles wat Akkrum/Nes in het komende seizoen aan watersport te bieden heeft. Onder de nieuwe naam Akkrum Opent! organiseert watersportvereniging AWS Eendracht  dan samen met een aantal lokale watersportbedrijven diverse activiteiten in Akkrum.  De dag gaat om 11.00 uur van start met het Iepen Frysk Kampioenschap Klomkesilen. Een zeilwedstrijd waarbij kinderen al van oudsher met hun Friese zeilklomp in Akkrum strijden om de wisselbeker voor de ‘vrije’ en de ‘Scherjon’ klasse. Vanaf 13.00 uur presenteren diverse watersportbedrijven en andere Akkrumer ondernemers zich op een gezellige nautische markt. Hier is van alles op het gebied van watersport te vinden, van nautische kleding tot aan stoere rubberboten.  Een primeur dit jaar zijn de zogenaamde  kajuit- en dekconcerten. Bezoekers kunnen vanaf 13.00 uur op verschillende klassieke en moderne schepen in een intieme setting genieten van diverse liveoptredens....

Lees verder »