Aline Werkman stopt als dirigent van brassband Blaast de Bazuin

SURHUISTERVEEN –  Aline Werkman stopt als dirigent bij brassband Blaast de Bazuin. Dat maakte ze deze week bekend. Werkman heeft zeven jaar de scepter gezwaaid bij de brassband uit Surhuisterveen. ,,Het besluit was heel lastig. Ik heb het enorm naar mijn zin bij Blaast de Bazuin’’, vertelt Werkman. Toch maakte de uit Thesinge afkomstige Werkman de keus om het stokje over te dragen. ,,Het is soms tijd voor een frisse wind. En dan kan je maar beter op een goed moment stoppen.’’ Met een ‘goed moment’ slaat de dertigjarige Werkman de spijker op z’n kop, want ze stopt op haar hoogtepunt. Begin april dirigeerde ze voor een afgeladen zaal het negentiende Spavo Spring Concert en eind vorig jaar leidde ze Blaast de Bazuin naar een zilveren plak op het NK voor brassbands in Utrecht. Bovendien waren toen onder haar leiding de euphoniums en baritons van Blaast de Bazuin de beste...

Lees verder »