Belgisch folktrio Laïs in Selatuinen Appelscha

APPELSCHA – Het Belgische folktrio Laïs treedt zondag 7 mei om 14.00 uur op in Selatuinen in Appelscha. Laïs zong het afgelopen decennium op Pinkpop en Rock Werechter, toerde met Sting door Frankrijk, speelde met het London Chamber Orchestra en maakte een concerttour door China. Laїs zong zeven jaar geleden al in de Selatuinen en komt weer naar het openluchttheater. Met middeleeuwse teksten op eigen melodieën brachten zangeressen Jorunn Bauweraert, Annelies Brosens en Nathalie Delcroix destijds een volstrekt nieuw geluid in de Vlaamse folktraditie. Op de derde cd Douce Victime, opgenomen in de Abbey Road studio, voegden zij naast teksten uit het Vlaams liedboek eigenzinnige interpretaties toe van Jacques Brel klassiekers, liedjes van Herman van Veen, en feestelijke cajun covers. Met Tim Vandenbergh op contrabas en Seraphine Stragier op cello, harp en viool brengen ze een volledig vernieuwd repertoire, gebaseerd op veelzijdigheid, meerstemmigheid, schoonheid en frivoliteit. Reserveren wenselijk. Het is...

Lees verder »