Eigenzinnig designboek zoekt florale financiers

HEERENVEEN – Geertje Stienstra Floral Designer uit Heerenveen publiceert dit jaar een bijzonder boek: ‘Flowers & Objects’. De internationaal bekende designer pakt daarin uit met een keur van eigenzinnig en vooral verrassend bloemwerk. Middels een crowdfunding-actie kunnen bloemisten, studenten, bedrijven en liefhebbers helpen om dit unieke boek mogelijk te maken én te verkrijgen. In het in eigen beheer uit te geven boek ‘Flowers & Objects’ presenteert Geertje Stienstra zo’n vijftig arrangementen en florale creaties. Onderling zijn deze bijzondere objecten heel verschillend, maar allemaal zijn ze modern en een tikkeltje eigenwijs. En precies dat karakteriseert de maakster, die in haar werk als Floral Designer zoekt naar opvallende contrasten, technieken en materiaalgebruik. Heel bijzonder aan de vele bloemen- en plantencreaties in het boek zijn de gebruikte ondergronden. Eigenzinnige vakvrouw die ze is, maakt Geertje Stienstra de meeste van die ondergronden zelf, van materialen die variëren van papier en karton tot rubber en plastic....

Lees verder »