FNP-delegatie op bezoek bij De Forelpoel

KOLLUMERZWAAG –  In het kader van ”witte wat der yn de omjouwing libbet” bracht een delegatie van de FNP Kollumerland een bezoek aan De Forelpoel van de familie Poelstra aan de Foarwei 180 te Kollumerzwaag. Ale en Jelkje Poelstra hebben daar de afgelopen acht jaar hun recreatieve bedrijf steeds verder ontwikkeld tot wat het nu is: een plek midden in de natuur fan de Fryske Wâlden waar visliefhebbers van heinde en verre naar toekomen om een regenboog- of een zalmforel te vangen in één van de drie vijvers die daarvoor beschikbaar zijn, of een meerval of steur te vangen in de zogenoemde ”Aventoerpoel”. De vis die in de eerst genoemde drie vijvers gevangen wordt kan mee naar huis worden genomen, de vis die in de Aventoerpoel gevangen wordt moet worden teruggezet. Deze laatste mogelijkheid is nieuw. ‘Wy krigen fan ús besikers hieltyd faker te hearren dat se graach is een...

Lees verder »