Gedeputeerde en wethouder openen Watersportdorp Kollum

KOLLUM – Zaterdagmorgen 29 april hebben gedeputeerde Johannes Kramer en verantwoordelijk wethouder Jelle Boerema de openingshandeling voor watersportdorp Kollum verricht. Plaats van handeling was bij het eiland voor Meckama State. Vanaf de officiële starthandeling op 23 september 2014 tot heden is hard gewerkt om Kollum een prominente positie te geven als watersportdorp. Er zijn extra aanlegplaatsen met stroomvoorzieningen en een keervoorziening voor boten gerealiseerd. Er is nieuwe walbeschoeiing aangelegd en de Sylsterryd is uitgebaggerd. Bruggen zijn vervangen en / of verhoogd, wegen en kruisingen zijn aangepast. Het eiland bij Meckama is opgewaardeerd en heeft nu een parkachtige inrichting. Inmiddels heeft het dorp alle voorzieningen die het aantrekkelijk maakt voor de watertoerist. Bovendien is het gunstig gelegen aan de vaarroute Burgumer Mar – Lauwersmeer – Dokkum. Naast de opening waren rond Meckama State diverse andere activiteiten zoals gratis rondvaarten rondom Kollum. Voor de kinderen van de basisscholen Prof. Casimir en Kon....

Lees verder »