Harkema-Opeinde kampioen na zege in Boornbergum

Op 5 juli 1946 werd in het toenmalige dorp Harkema-Opeinde een op zondag voetballende vereniging opgericht, die dezelfde naam droeg als het dorp waaruit het afkomstig was. Het vlaggenschip van de club moest logischerwijs beginnen in de laagste klasse. Dat niveau werd destijds al na een jaar ontstegen. In het oprichtingsseizoen werd Harkema-Opeinde meteen kampioen. In mei 2016 maakte Harkema-Opeinde de stap naar het zaterdagvoetbal. Consequentie van deze overgang was dat het eerste elftal op het laagste niveau moest beginnen. De geschiedenis herhaalde zich. Net als in 1946 kon De Heide de kelderklasse al na een jaar vaarwel zeggen. Zaterdagmiddag werd Harkema-Opeinde kampioen van de vijfde klasse B door met 0-2 te winnen in Boornbergum.Een kampioenschap lag in Boornbergum niet voor de hand. Harkema-Opeinde moest zelf winnen. Mocht die opdracht slagen, dan waren de groengelen nog afhankelijk van GSVV. Toch leek het naderende kampioenschap de nodige druk met zich mee...

Lees verder »