Harmonium in Filmhuis

SNEEK – Het Filmhuis Sneek vertoont dinsdag 2 mei in Cine Sneek mei de film Harmonium van Kôji Fukada. In de film draait het om Toshio, hij leidt een rustig leven met zijn vrouw en dochter in een buitenwijk van een Japanse stad, tot er op een dag een man verschijnt in zijn werkplaats. Het is Yasaka, een oude vriend van Toshio, die net uit de gevangenis is ontslagen. Hij zoekt werk en onderdak. Toshio’s vrouw Akie wil hun merkwaardige gast in eerste instantie niet in huis nemen, maar door zijn behulpzaamheid en bescheidenheid wint hij haar vertrouwen. Als Yasaka zich begint te mengen in het gezinsleven wordt langzaamaan duidelijk dat hij een schokkend geheim met zich meedraagt. Het wordt nooit duidelijk wat zijn motivaties zijn. Die ambiguïteit is de grootste kracht van Harmonium. Er valt een avond te vullen met discussie over de lotgevallen die de regisseur ons voorschotelt. Harmonium...

Lees verder »