Kunst Sieuwke Westra in kerk Hiaure

Eens per maand is de kerk van Hiaure het exclusieve podium voor regionale kunstenaars en ambachtslieden die daar hun werk exposeren. Tijdens de winkeltjesroute van zaterdag 29 april was de kerk van Hiaure (ten Noorden van Dokkum) het domein van Atelier De-Glashut en kunstschilder Sieuwke Westra.Sieuwke Westra afkomstig uit Wâlterswâld houdt zich al enkele jaren bezig met kunstschilderen. Meestal schildert ze met olie, acryl en aquarelverf. Het grootste gedeelte van haar schilderijen bestaat uit dieren, landschappen, portretten en een enkel stilleven. Maar vooral het schilderen van portretten van mensen en dieren hebben haar voorkeur. Ze wil met haar schilderijen laten zien, dat er ondanks in een wereld vol gebrokenheid toch ook nog veel te genieten valt.Door meerdere kunstenaars tegelijk te laten exposeren in het kerkje, wordt elke maand voor een verrassende expositie gezorgd. De exposities in het kerkje hebben een exclusief karakter omdat ze alleen plaatsvinden op de laatste zaterdag van de...

Lees verder »