Schrijfster Matty de Vries in Surhuisterveen met kinderprogramma

SURHUISTERVEEN – Tijdens de Kunstweek van Achtkarspelen is er een speciaal programma voor kinderen in de basisschoolleeftijd (7 -11 jaar). Op maandagmiddag 29 mei biedt Matty de Vries, schrijfster/vormgeefster/beeldend kunstenaar/performer, een literair kinderprogramma in It Vleckehûs te Surhuisterveen. Ze leest daarbij voor uit eigen werk en gaat met de kinderen op een creatieve manier aan de slag.  Matty de Vries werd geboren in 1959 in Twijzelerheide en studeerde van 1986 – 1991 aan de ABK Minerva in Groningen (schilderen en illustratie). Sindsdien heeft ze regelmatig geëxposeerd in Nederland, in de USA (Los Angeles), in België, in Spanje, in Engeland en Schotland en in Duitsland. Van 2000 tot 2003 nam ze deel aan een reizende groepsexpositie gebaseerd op wiegeliedjes, ‘The Mare’s Tale’ in Engeland en Schotland; in 2003/2004 stelde zij een vervolg op deze tentoonstelling samen in Nederland onder de titel “Een schaap met witte voetjes”. In 2005 maakte ze een...

Lees verder »