Toonkunstkoor Dokkum e.o. treedt op in Burgum

DOKKUM – De leden van het Toonkunstkoor Dokkum e.o. komen uit de hele regio Noordoost Friesland, van Holwerd tot Sumar.  Vandaar dat zij ook met hun concerten meer de regio in gaan trekken om nog meer nieuwe mensen te kunnen laten genieten van klassieke koorzang.  Op zaterdag 13 mei zingt het koor twee stukken.  De leden doen dit om 20.00 uur in de Kruiskerk in Burgum, die in de hele regio bekend staat om de goede akoestiek. In 2012 heeft het Toonkunstkoor Dokkum hier voor het laatst een concert gehad, hoog tijd om dit weer een keer te doen. De twee stukken die ze op 13 mei gaan zingen, zijn beide religieuze stukken:  een stuk in het Engels en een stuk in het Latijn. Het Engelstalige stuk is van Theodore Dubois. Het heet “The seven last words of Christ”. George Bizet heeft zijn “Te Deum” geschreven, gebaseerd op een lied...

Lees verder »