Voetbaloverzicht | Blauw Wit ’34 – Leeuwarder Zwaluwen kent geen winnaar

LEEUWARDEN – De stadsderby tussen Blauw Wit en Leeuwarder Zwaluwen is zaterdagavond in een 1-1 gelijkspel geëindigd. Op Sportcomplex Wiarda begonnen de bezoekers zeer voortvarend aan het duel. Kort na de aftrap kreeg men namelijk meteen een mogelijkheid om de score te openen. Jaring Wouterlood van Doesburg zag zijn poging echter over het doel vliegen. Halverwege de eerste helft was ook de tweede grote kans voor Zwaluwen. Sjorick Bootsma stichtte het nodige gevaar. Uit de daaropvolgende corner kroop Blauw Wit wel heel erg door het oog van de naald; Wiebe Bakker haalde een inzet van Timo Bijma van de lijn! Nog net binnen het half uur deed Wouterlood van Doesburg andermaal van zich spreken met een fraaie omhaal die een beter lot had verdiend. In de 34ste minuut haalde Helfferich de trekker wél over namens Zwaluwen: 0-1. Blauw Wit kwam precies vijf minuten later – vrijwel uit het niets –...

Lees verder »