Volleybalsters hebben wondertje nodig

SNEEK – VC Sneek heeft zaterdag een klein wondertje nodig om de landstitel alsnog te prolongeren. In de eerste finalewedstrijd vanmiddag in de afgeladen volle Sneker Sporthal maakte Sliedrecht Sport de favorietenrol waar: 1-3. De bezoekers begonnen met de service en pakten onmiddellijk het heft in handen. In no time was het 0-5. Daarmee was de toon gezet. Sneek had vooraf die rol in gedachten, maar de ploeg werd op alle fronten overklast en keek binnen een kwartier tegen een 0-1 achterstand aan: 14-25. ,,Misschien waren we toch een beetje gespannen. Zeg het maar. Ik weet het niet. Aan de andere kant begonnen zij gewoon erg goed. We kwamen gigantisch onder druk te staan en kwamen er even niet aan te pas”, aldus Janieke Popma. De libero van Sneek keek meteen na afloop met gemengde terug op de match: natuurlijk baalde ze van de nederlaag, maar ze was aan de...

Lees verder »