Wandelexcursie Bosvogels in de Ketliker Skar

KATLIJK – Vogels kom je overal tegen, maar welke vogels houden zich schuil in het Ketliker Skar? Dit prachtige natuurgebied vlakbij Heerenveen is een unieke locatie voor een mooie wandelexcursie. Naast de vele bosvogels beheert een kudde Schotse hooglanders het gebied. En wist u dat hier tijdens excursies regelmatig damherten getroffen worden? U wandelt door statige lanen met oude beukenbomen. Het grootste deel is cultuurbos en sommige bomen staan hier dan ook al vanaf de negentiende eeuw. Al wandelend door het Ketliker Skar ziet u de variatie in planten- en diersoorten. In het oude vochtige loofbos behoren dalkruid, lelietje-van-dalen en gewone salomonszegel tot de bijzondere planten. Maar ook vogels zoals de grote en kleine bonte specht, gekraagde roodstaart en bonte vliegenvanger voelen zich hier thuis. In het naaldbos komt u weer andere soorten voor, zoals goudhaan, kuifmees en zwarte mees. Laat je verrassen door de prachtige vogelzang in deze tijd van...

Lees verder »