Zonovergoten en actieve Boartersdei in Nij Beets 

NIJ BEETS – Onder prachtige weersomstandigheden genoten de bezoekers zaterdag van alle activiteiten die zich tijdens de Boartersdei rondom openluchtmuseum ‘t Damshûs in Nij Beets afspeelden. Zo kon er onder anderen gevist worden, de kinderen konden zien hoe je een worm aan de haak moet doen en vervolgens hiermee proberen vis te vangen. Er kon worden pony gereden, je kon worden geschminkt, je kon jongleren… Maar ook oude spelletjes spelen, van hoefijzer gooien tot stok vangen. Daarnaast konden kinderen ook creatief bezig zijn: er waren knutseltafels en ze konden workshops doen in kralenkettingen en kaarsen maken of mozaïeken. Ook ontbrak de timmertafel niet waar ze mooie houten kunstwerken of vogelhuisjes konden maken. Maar de kids konden ook een hennatattoo laten zetten of zich laten schminken. Gedurende de dag werden de kinderen ook nog eens vermaakt door Martin de verhalenverteller, hij gooide een magisch sausje over zijn verhalen. Aan eten, drinken en snoepen...

Lees verder »