Sfeervol Vijf Mei Concert met bijzondere viool in Dorpskerk

BEETSTERZWAAG – Het klassieke Vijf Mei concert dat gistermiddag, op Bevrijdingsdag, werd gegeven door Amarins Wierdsma op viool en Edward Liddall op piano, was sfeervol en bijzonder.  Het concert was georganiseerd door CultBee, in samenwerking met de werkgroep 4 en 5 mei. De Nederlandse violiste Amarins Wierdsma is dochter van de Friese dirigent Oane Wierdsma en de Engelse Klarinettiste Nancy Braithwaite. Amarins kwam als geboren soliste tot bloei bij de Fancy Fiddlers en studeert nu in Londen bij David Takeno. Ze bewees met een programma met sonates van Beethoven en Ravel dat ze een begenadigd soliste is. Het verhaal over de viool van Amarins werd met hulp van Joost van Bodegom, onder andere oud-burgemeester van Opsterland en voorzitter van de Stichting Herdenking 15 augustus 1945, nader onderzocht en tijdens het concert verteld. De viool Amarins bespeelde een viool met een bijzonder verhaal. De viool werd door Elska ‘t Hoen geschonken aan...

Lees verder »