Besturen dorpsbelangen Dongeradeel duiken in de energie

Gisteravond waren de besturen van dorpsbelangen in Dongeradeel op bezoek bij NAM. Jaarlijks wordt voor hen zo’n bijeenkomst georganiseerd. Wethouder Van der Ploeg was namens het gemeentebestuur aanwezig. De avond bestond uit twee delen: in gesprek over gaswinning en een locatiebezoek. Tijdens het eerste uur werd gesproken over de gaswinning uit de kleine gasvelden in Dongeradeel. NAM is al zo’n 40 jaar actief in deze gemeente en heeft in die tijd zo’n 35 boringen uitgevoerd. De kleine velden in deze gemeente leveren een belangrijke bijdrage aan de energievoorziening in Nederland. Als voorbeeld werd het kleine veld bij Ee genoemd. In dat kleine gasveld zit zo’n 4 miljard m3 aardgas.Aan de aanwezigen in de zaal werd gevraagd of men wist hoelang Fryslân met het gas uit zo’n klein veld van energie kan worden voorzien. Een van de aanwezigen gokte op enkele maanden energieverbruik. In de praktijk blijkt het veel meer te...

Lees verder »