Basisschool De Wester wint Water Battle

LEEUWARDEN – Zwemmen bij de buren, korter douchen of een keertje minder douchen. Dit zijn een aantal dingen die de kinderen uit groep 6 en 7 van juf Rianne van De Wester heeft geholpen aan de winst van de Water Battle. De Battle ging tussen zeven scholen uit Leeuwarden waaraan in totaal dertien klassen deelnamen. Vandaag (9 juni) werd de uitslag bekend gemaakt. De winnaar gaat met de hele klas naar Nemo in Amsterdam. Tijdens de Water Battle gaan ouders samen met kinderen aan de slag met het waterverbruik in huis. In deze battle spelen de kinderen de Water Battle Game en de ouders kunnen op de Water Battle App precies zien hoeveel water er verbruikt wordt. Het waterverbruik levert punten op door zo weinig mogelijk te verbruiken én water gebruiken buiten de zogenaamde piekmomenten. Immers als iedereen op hetzelfde moment water verbruikt is er meer energie nodig om het water door...

Lees verder »