Kalenders Nico Douma verzameld in een boek

Nico Douma van de gelijknamige drukkerij in Dokkum heeft een boek gepresenteerd over de 25 jaar dat hij samen met kunstenaar Joop Visser deelnam aan de kalenderwedstrijd.Het boek – met daarin een schitterend overzicht van de kalenders van Drukkerij Douma - is nu voor iedereen verkrijgbaar.Drukkerij Douma Dokkum nam 25 jaar lang deel aan de Kalenderwedstrijd. Tussen de inzendingen zaten prachtige grafische hoogstandjes. Nico Douma bedacht dat hij deze kunstwerkjes voor de toekomst wilde behouden en daarom verzamelde hij de kalenders in een smaakvol vormgegeven boek: 25 jaar kalenders, Drukkerij Douma Dokkum.Kalenders als kunstwerkjesNico Douma en Joop Visser maakten er elke keer weer wat bijzonders van en wonnen een oeuvre prijs met hun kalenders. Zo ontvingen ze in 2007 de KVGO-jubileumprijs als blijk van waardering voor de bewonderenswaardige wijze waarop beide heren vasthielden aan een telkens afwijkend en vooral onbruikbaar concept. De uitgaven stonden bekend als: niet praktisch, maar wel...

Lees verder »