Reportage: Boekhandel in beweging

HEERENVEEN  –  Ondernemen is vooruitzien en investeren. Dat doen Ingrid en Eduard Kuijt dan ook volop. Dezer dagen openden ze aan de Gedempte Molenwijk, pal achter de bestaande boekenzaak aan De Dracht, een kantoorboekhandel. Die heet heel toepasselijk Binnert OverKant en beslaat een oppervlakte van maar liefst 400 m2. Naast het verrassend grote aanbod van kantoorartikelen, schoolspullen, cadeau artikelen, potloden, pennen en agenda’s is er op de fraaie antieke toonbank ook een postpakkettenbalie te vinden. Hier kunnen pakjes ter frankering en verzending worden aangeboden. ,,We hebben dus eigenlijk ook een beetje de functie van postkantoor,’’ lacht Eduard Kuijt. De scepter over de kantoorboekhandel wordt gezwaaid door Jan-Willem Blijdorp en Annet Dieben. Beiden hebben al een lange staat van dienst bij de Heerenveense boekhandel en zien deze nieuwe stap als een grote uitdaging. Een korte rondleiding door de winkel maakt duidelijk dat hier allerminst sprake is van een, stoffige’ zaak. Zo...

Lees verder »