De Boer is (S)troef uit Kollum kampioen Drakenbootrace

Zaterdag is het team van vriendenploeg De Boer is (S)troef uit Kollum Fries Kampioen Drakenbootrace geworden. In Kollum werd voor de vijfde keer dit kampioenschap gehouden. In een spannende strijd gingen zo’n 350 deelnemers verdeeld over 20 teams met elkaar de strijd aan. In een spannende finale ging De Boer is (S)troef met de wisselbeker en 500,- euro aan prijzengeld naar huis. Vorig jaar werden ze tweede.Naast de wedstrijden op het water was er nog veel meer te beleven in Kollum. Zaterdag werd omstreeks 11.30 uur het Open Fries Kampioenschap officieel geopend door de Commissaris van de Koning, Dhr. Arno Brok. Naast de wedstrijden was er ook een braderie in het centrum, een oldtimershow en waren er diverse activiteiten voor de kinderen nabij de feesttent.Rond 18.00 uur was de finale van de Drakenbootrace. Drie teams die ieder gezamenlijk in de voorronden de snelste tijden hadden geroeid mochten het tegen elkaar...

Lees verder »