Docenten en leerlingen enthousiast over meer staan in de klas

HEERENVEEN – In april introduceerde Sport Fryslân bij groep 4 van CBS De Roerganger zit-stabureaus. De kinderen en de docenten van de school zijn zeer enthousiast over de combinatie zitten en bewegend leren. 95% van de kinderen vindt de zit-stabureaus fijner om aan te werken dan het reguliere meubilair. Kinderen regelen zelf de afwisseling zitten en staan. Naast de effectmeting onderzocht Sport Fryslân of er bij de docenten draagvlak is voor meer staan in de klas. 100% van de ondervraagden staan open voor deze verandering. Lang zitten, kent zoals we weten ernstige gezondheidsrisico’s zoals verhoogde kans op diabetes type 2 en hart- en vaatziekten. Toch wordt stilzitten ons van jongs af aan aangeleerd. Op de basisschool zitten kinderen een groot gedeelte van hun dag. Kinderen van 4 tot 12 jaar zitten op een doordeweekse dag gemiddeld 7,3 uur waarvan 70% op school*.  Onderzoek CBS De Roerganger probeerde als eerste school...

Lees verder »