Achtste Sliksleekampioenschap op Schiermonnikoog

Zaterdag 5 augustus werd ten westen van de Jachthaven van Schiermonnikoog alweer het achtste Sliksleekampioenschap georganiseerd. Veel mensen stonden nieuwsgierig langs de kant toe te kijken. Twintig deelnemers probeerden zo snel mogelijk een traject over het wad af te leggen in een slikslee. De winnaars werden beloond met de felbegeerde gouden haring. De vieste deelnemer werd beloond met de traditionele gouden wadpier. Sliksleeën worden van oudsher gebruikt door vissers om zich te verplaatsen over de weke wadbodem. De twee Schiermonnikoger sliksleeën zijn gebouwd naar een oorspronkelijk eilander model door twee leden van het Vrijwilligerscollectief Schiermonnikoog, dat het Sliksleekampioenschap elk jaar organiseert.Achtste Sliksleekampioenschap op Schiermonnikoog

Lees verder »