Bijzondere politiehond voor het eerst aan het werk in Heerenveen

HEERENVEEN – Politiehond Battje keek zaterdagavond voor het eerst een dienst mee tijdens de wedstrijd sc Heerenveen – Heracles Almelo. op zich is hier niets bijzonders aan, maar Battje is niet zomaar een politiehond. Als pup kwam hij bij de politie in Almelo. Hier werd Battje gevolgd door schrijfster Simone Foekens die het kinderboek ‘Battje en de bandenprikker’ over hem schreef. En zoals de titel al verraadt, gaat Battje op zoek naar iemand die willekeurig banden lek prikt. De bedoeling is dat er in de toekomst een serie kinderboeken over Battje zal verschijnen. Ook schreef zijn baasje berichten over de belevenissen van de jonge politiehond op de Facebookpagina van politie Almelo. Battje is hierdoor een bekendheid geworden in Twente en inmiddels ver daarbuiten. Toen bekend werd dat de politiehond weg moest uit Almelo en in dienst kwam van een Friese geleider regende het dan ook reacties op de Facebookpagina. Inmiddels...

Lees verder »