Expositie Fransiscus in kerk Readtsjerk

Al voor de zevende zaterdagmiddag op rij is het unieke kerkgebouw uit de 12e eeuw in Readtsjerk in de zomerperiode tijdens Tsjerkepaad geopend voor bezoekers.Door gastheer Dijkstra werd men zaterdag ontvangen en  die kon veel over de geschiedenis van het gebouw vertellen. De blauwe banken links vooraan in de kerk waren voor de mensen van adel. Mannen en vrouwen zaten niet bij elkaar in de bank, er was een rij voor mannen en één voor vrouwen.Buiten hangt aan de muur een sarcofaagsteen, die in het Fries Museum stond, maar sinds 7 maart 2013 weer terug is bij het kerkje in Roodkerk.Dit kerkje wordt nog wel gebruikt voor kerkdiensten, exposities, maar ook voor een huwelijksvoltrekking is dit een unieke locatie.Expositie FransciscusMomenteel is er een expositie van Fransciscus. Dit is een expositie, die al op meerdere plaatsen te zien is geweest. Al drie jaar lang trekt deze expositie langs kerken. De makers...

Lees verder »