Fiets- en wandeltochten ondanks weersvoorspelling groot succes

HARKEMA Vanuit Themapark De Spitkeet zijn zaterdag de jaarlijkse fiets- en wandeltochten georganiseerd. Al weken van tevoren waren door de vrijwilligers vier routes uitgekozen: twee wandelroutes van respectievelijk 13 en 25 km en twee fietsroutes van 35 en 50 km. Het aantal deelnemers hangt ieder jaar sterk af van de weersvoorspelling en die was deze keer niet geweldig: Er werden buien verwacht en een stevige wind. Gelukkig viel het zaterdag mee en zo meldden zich in totaal toch nog 200 fietsers en wandelaars. Vanaf 9.00 uur vertrokken ze richting Drachten, Drachtster Compagnie, Beetsterzwaag, vaak over paden die voor veel deelnemers totaal onbekend waren. Zij waren dan ook enthousiast over de mooie routes en hebben zo weer nieuwe delen van de Friese Wouden ontdekt.

Lees verder »