IFKS maakt omslag van pioniers tot professionals

HINDELOOPEN – Een plots naar hard aanwakkerende wind verhinderde zaterdagmiddag op een al onstuimig IJsselmeer bij Hindeloopen de start van de zeilklasse A bij de IFKS. Terwijl een straffe regen het publiek plaagde, pakte voorzitter Tjibbe de Boer van de Plaatselijke Commissie IFKS-Hindeloopen de skûtsjebaniers op. Het publiek op de drukbezochte markt in de stad school inderhaast samen in horecagelegenheden of in de grote witkleurige tent aan de rand van de haven: een publieksprimeur. “Voor de eerste keer in ons bestaan hebben we een grote tent neergezet die meteen uitstekende diensten bewijst”, vertelt De Boer nadien in zijn kajuit met een knipoog naar de tweede functie als publieksparaplu. “Tot en met vorig jaar maakten we gebruik van een podium voor de prijsuitreiking en een simpele afrastering”. Het streelt hem dat de ‘toevallig’ 35-jarige organisatie ditmaal, incluis het zware weer, op alles goed voorbereid is geweest. “In het begin was het...

Lees verder »