Sneker Pan bij Grou dupe van verkeerd terugroepbord

SNEEK – De Sneker Pan blijkt in de eerste wedstrijd van de SKS veertien dagen geleden bij Grou onterecht teruggefloten vanwege een vermeende valse start. Op het startschip de Zevenwolden is in de ouverture van de SKS per ongeluk een terugroepbord met een verkeerd nummer getoond. Niet Douwe Visser was bij de startkotter te vroeg over de lijn met de Sneker Pan maar  Sytze Brouwer met de Heerenveenster Gerben van Manen. De wedstrijdcommissie van Grou heeft, zo is uit betrouwbare bron vernomen, de menselijke fout toegegeven. Sneek heeft de excuses aanvaard. Er waren in totaal drie skûtsjes te vroeg over de startlijn. De skûtsjes van Woudsend en Huizum werden teruggeroepen. De derde had het vrijwel naast Woudsend vertrokken Heerenveen moeten zijn in plaats van de Sneker Pan dat bijna een scheepslengte achter Langweer over de lijn kwam. De achteraan begonnen Douwe Visser kwam bij Grou niet verder dan een achtste...

Lees verder »