Ajax winnaar internationaal jeugdtoernooi

HEERENVEEN – Ajax is de overtuigende winnaar geworden van het eerste internationale jeugdtoernooi van sc Heerenveen voor onder 19 teams. Na de 3-0 zege van afgelopen vrijdag op Rosenborg, rekenden de Amsterdammers vandaag overtuigend af met Anderlecht, 8-0. Het team van sc Heerenveen leed een 3-0 nederlaag tegen Rosenborg. Rosenborg was een maatje te groot voor sc Heerenveen O19. ‘Het was een leerzame wedstrijd,’ vertelt hoofd opleidingen Jeffrey Talan. ‘Zij speelden vanuit een goed organisatie en straften onze foutjes af.’ Na rust kreeg sc Heerenveen kansjes op de aansluitingstreffer, maar het was uiteindelijk Mikael Johnsen, het jongere broertje van Dennis Johnsen, die in de slotfase de eindstand op 3-0 bepaalde. Ajax had weinig te duchten van Anderlecht. Halverwege stond er al een 4-0 tussenstand op het scorebord. Het werd uiteindelijk 8-0 voor de Amsterdammers die de toernooizege opeisten. De Deen Victor Jensen van Ajax werd tot beste speler van het...

Lees verder »