Ariëns en Schouten prolongeren titel in Hallum

HALLUM – Irene Schouten (Andijk) en Crispijn Ariëns uit Wolvega hebben hun titel op het Open Nederlands kampioenschap skeeleren in de 30e Bartlehiem Skeelertocht rond Hallum weten te verdedigen. Het kampioenschap werd na 100 loodzware kilometers op de streep beslist in een spectaculaire sprint. In de koers over 60 kilometer bij de dames kwam Schouten met grote voorsprong op haar concurrentes over de finishlijn. Zusjes Janita en Gerline Crediet maakten het podium compleet. Thuisrijdster juniore Marijke Groenewoud zette in de eerste ronde van 30 kilometer dapper de achtervolging in op de titelverdedigster. Voor de Europees kampioene uit Hallum was deze wedstrijd nog te hoog gegrepen en zij moest in de laatste ronde afhaken. De Willem Poelstra Wisselbokaal was voor Yordi Harink uit Rouveen. De dernykoers in het voorprogramma werd gewonnen door oud-profwielrenner Lieuwe Westra. Meer over de loodzware jubileumeditie van de Bartlehiemtocht die ruim 200 deelnemers in de wedstrijd en toertocht trok, in de krant van dinsdag....

Lees verder »