Ariëns en Schouten prolongeren titel

Irene Schouten en Crispijn Ariëns hebben beiden hun titel op het ONK in Hallum weten te verdedigen. In de koers over zestig kilometer kwam Schouten met grote voorsprong op haar concurrentes over de finishlijn. Zusjes Janita en Gerline Crediet maakten het podium compleet.Al in de beginfase van de wedstrijd snelde Schouten er vandoor op weg naar een fikse voorsprong. De Clafis-rijdster liet vorig jaar nog weten teleurgesteld te zijn dat de dames en heren niet tegelijk van start mochten, maar dat was dit jaar gelukkig anders. Daarom nestelde ze zich in een mannentrein met onder meer Chris Huizinga en Bart de Vries.Thuisrijdster juniore Marijke Groenewoud zette in de eerste ronde van 30 kilometer dapper de achtervolging in op de titelverdedigster. Janita en Gerline Crediet volgden daarachter. Voor Groenewoud werd het in de tweede ronde echter zwaar, waarna de zusjes Crediet haar voorbijkwamen.Bij de heren pakte Ariëns zijn tweede ONK-zege. De...

Lees verder »