Fotoverslag | Wonderlijke wereld in Park Vijversburg

TYTSJERK – Ridders, elfen, trollen en andere bijzondere, kleurrijke figuren; er is genoeg wonderlijks te zien tijdens het Imaginarium Festival in Park Vijversburg. De bezoeker waant zich in een compleet andere wereld, en in een compleet andere tijd.  Bezoekers waren zaterdag getuige van gevechten in wel zeer oude stijl; ‘ridders’ in harnassen gingen met zwaarden de strijd met elkaar aan in een arena. Deze Kening Striid was het eerste open Nederlandse toernooi van de sport Historical Medieval Battle, oftewel historische Middeleeuwse strijd. Het ging hard tegen hard, maar was vooral ter vermaak van het publiek. Vandaag vindt Kening Striid ook nog plaats. Daarnaast gingen gisteren de voetjes volop van de vloer tijdens optredens van verschillende bands. Humphrey Paap nam zaterdag een kijkje op het Imaginarium Festival en maakte deze foto’s. Vandaag is het Imaginarium Festival ook nog te bezoeken.

Lees verder »