Genieten van vergezichten tijdens Wylde Tulpentocht

TERNAARD – Met een deelnemersveld van rond de 120 wandelaars viel de opkomst tijdens de vijfde Wylde Tulpentocht een beetje tegen volgens de organisatie. Dit kwam mede door de plensbui die tijdens de start van de 40 kilometer over het Noorden trok en zo de wandelaars voor de overige afstanden huis liet. Toch waren wandelaars goed te spreken over deze tocht. Velen merkten op: ‘Wat een mooi landschap om in te wandelen en om van te genieten’. Start en finish waren bij dorpshuis Tunawerth. Natuurwandeltocht Vanaf 7.30 uur kon er worden gestart voor de tocht van 40 kilometer. Later in de ochtend was er mogelijkheid om te starten voor de afstanden 20 en 10 kilometer. Onderweg werden de wandelaars getrakteerd op de mooie natuur van Noordoost-Fryslân. Bij de stempelposten stond er een bakje koffie of een andere versnapering klaar. De meeste wandelaars hebben de tocht droog kunnen lopen; achter af...

Lees verder »